• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Címlap Oviknak Zöld foglalkozások
Zöld foglalkozások
Madarak és fák Nyomtatás

Fák. Olyanok mint az emberek. Személyiségek. Minden fa más. Míg óvodában csupán a formákat, színeket kell megismertetni a gyerekekkel, addig az iskolás diákoknak már felhasználhatjuk a képzeletét is.

Bővebben...
 
Színek és formák Nyomtatás

Természettel kapcsolatos ovis foglalkozásainkon az iskoláknak szóló programokkal ellentétben csak nagy ritkán ejtünk szót konkrét fajokról, fogalmakról. Úgy véljük, hogy a kicsiknél ennél sokkal fontosabb a felfedezés örömének megélése, a természetben lévő izgalmas színek, formák megismerése.

Bővebben...
 
Elemek Nyomtatás

Víz, tűz, fém, föld, fa. Unalmas dolgoknak hangzanak, hisz minden nap találkozunk velük. Ám, ha az unalmas hétköznapok mögé nézünk és egy kissé más szemszögből közelítsük meg az elemeket, akkor egészen érdekes dolgok tárulhatnak a szemünk elé.

Bővebben...
 
Hulladék Nyomtatás

A Környezetvédelmi Világnapra (június 5.) kidolgozott foglalkozásunk elsősorban a megfogható, megtapasztalható hulladékról szól. Arról a hulladékról, mely igazán akkor a legjobb, ha nincs. Ha ugyanis van, akkor bárhogy is kezeljük, csak a gond és probléma van vele. Ezért Hulladék Játszóházunk legfontosabb üzenete: Ne termelj szemetet!

Bővebben...
 
Víz Nyomtatás

A Víz Világnapjára (március 22) kidolgozott foglalkozásunkon természetesen a víz játssza a főszerepet a maga megfogható, kísérletezhető voltával. A gyermekek kísérleteket végezhetnek a vízzel, vízről, vízben. Szó esik a vízszennyezésről, erózióról, a víz hasznosításáról, de a vizes drámajáték sem maradhat el.

Bővebben...
 
Kirándulás Nyomtatás

Gyakorlott túravezetőinknek, és környezeti nevelőinknek köszönhetően Pápa környékének több helyszínére is vállalunk kirándulásokat kicsikkel, s nagyokkal egyaránt.
Legyen szó a Somlóról, a Ság-hegyről, a környékbeli tavakról, vagy erdőkről munkatársaink megtalálják a legélménygazdagabban bemutatható helyet.

Kirándulásaink árai: 500 Ft / fő, mely nem tartalmazza az utazási költségeket.

 


Fényképeink

Statisztika

Tagok : 1205
Tartalom : 45
Webcímek : 7
Tartalom találatai : 118200