Víz Nyomtatás

A Víz Világnapjára (március 22) kidolgozott foglalkozásunkon természetesen a víz játssza a főszerepet a maga megfogható, kísérletezhető voltával. A gyermekek kísérleteket végezhetnek a vízzel, vízről, vízben. Szó esik a vízszennyezésről, erózióról, a víz hasznosításáról, de a vizes drámajáték sem maradhat el.

Előzetes egyeztetés alapján a fenti programot egy döbröntei, terepi foglalkozás keretében is megtudjuk valósítani kiegészítve egy - a vízi élőlények egyszerű vizsgálatára épülő - foglalkozással. Ennek lebonyolítása függ az időjárási, és terepi viszonyoktól.

Komplexitás:

Egyesületünk a Zöld foglalkozásainál egy-egy témakört több oldalról is megközelít, melyek más-más szemszögből világítanak rá az adott környezetvédelmi, vagy természetvédelmi probléma gyökereire. A Zöld foglalkozások feladatainál elsősorban a megtapasztalásra építünk, ezért a feladatok közt elsősorban az ezt megcélzók szerepelnek nagyobb számban. A problémák felvetésénél nem a negatívumok hangsúlyozására törekszünk, hanem inkább arra, hogy a résztvevő gyermekek maguk fogalmazzák meg, hogy a tárgyalt környezetvédelmi problémával saját maguk mit veszíthetnek. A foglalkozásvezetők több éves zöld elméleti és gyakorlati ismereteinek köszönhetően az ügyességi, az erőnléti, illetve a tudásra épülő feladatok egyaránt megmozgatják a testet és a szellemet, így teremtve meg a gyermekekben az egész-séget.

Tudnivalók:
A Hulladék foglalkozás ára: 13.000 Ft / 45 perc.