• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Hulladék Nyomtatás

A Környezetvédelmi Világnapra (június 5.) kidolgozott foglalkozásunk elsősorban a megfogható, megtapasztalható hulladékról szól. Arról a hulladékról, mely igazán akkor a legjobb, ha nincs. Ha ugyanis van, akkor bárhogy is kezeljük, csak a gond és probléma van vele. Ezért Hulladék Játszóházunk legfontosabb üzenete: Ne termelj szemetet!

A Hulladék foglalkozásunkon szó esik a szelektív hulladékgyűjtésről, annak szabályairól; arról, hogy mi a szemét és mi a hulladék; miként vásárolhatunk környezettudatosan; mit hasznosíthatunk újra; stb.


Komplexitás:

Egyesületünk a Zöld foglalkozásainál egy-egy témakört több oldalról is megközelít, melyek más-más szemszögből világítanak rá az adott környezetvédelmi, vagy természetvédelmi probléma gyökereire. A Zöld foglalkozások feladatainál elsősorban a megtapasztalásra építünk, ezért a feladatok közt elsősorban az ezt megcélzók szerepelnek nagyobb számban. A problémák felvetésénél nem a negatívumok hangsúlyozására törekszünk, hanem inkább arra, hogy a résztvevő gyermekek maguk fogalmazzák meg, hogy a tárgyalt környezetvédelmi problémával saját maguk mit veszíthetnek. A foglalkozásvezetők több éves zöld elméleti és gyakorlati ismereteinek köszönhetően az ügyességi, az erőnléti, illetve a tudásra épülő feladatok egyaránt megmozgatják a testet és a szellemet, így teremtve meg a gyermekekben az egész-séget.

Tudnivalók:
A Hulladék foglalkozás ára: 13.000 Ft / 45 perc.

 

Fényképeink

Statisztika

Tagok : 853
Tartalom : 48
Webcímek : 7
Tartalom találatai : 109740