• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Címlap Suliknak Zöld Játszóházaink Hulladék Játszóház
Hulladék Játszóház Nyomtatás

A Környezetvédelmi Világnapra (június 5.) kidolgozott játszóházunk elsősorban a megfogható, megtapasztalható hulladékról szól. Arról a hulladékról, mely igazán akkor a legjobb, ha nincs. Ha ugyanis van, akkor bárhogy is kezeljük, csak a gond és probléma van vele. Ezért Hulladék Játszóházunk legfontosabb üzenete: Ne termelj szemetet!


A Hulladék Játszóházban szó esik a szelektív hulladékgyűjtésről, annak szabályairól; arról, hogy mi a szemét és mi a hulladék; miként vásárolhatunk környezettudatosan; mit hasznosíthatunk újra; stb.

Kapcsolható tantárgyak:
- Természetismeret,
- Kémia,
- Fizika.

 

Komplexitás:
Egyesületünk a Zöld Játszóházaiban egy-egy témakört több oldalról is megközelít, melyek más-más szemszögből világítanak rá az adott környezetvédelmi, vagy természetvédelmi probléma gyökereire. A Zöld játszóházak feladatainál elsősorban a megtapasztalásra építünk, ezért a feladatok közt elsősorban az ezt megcélzók szerepelnek nagyobb számban. A problémák felvetésénél nem a negatívumok hangsúlyozására törekszünk, hanem inkább arra, hogy a résztvevő gyermekek maguk fogalmazzák meg, hogy a tárgyalt környezetvédelmi problémával saját maguk mit veszíthetnek. A foglalkozásvezetők több éves zöld elméleti és gyakorlati ismereteinek köszönhetően az ügyességi, az erőnléti, illetve a tudásra épülő feladatok egyaránt megmozgatják a testet és a szellemet, így teremtve meg a gyermekekben az egész-séget.

Tudnivalók:
Zöld Játszóházainkat elsősorban az általános iskola 1-6. évfolyamos diákjai részére ajánljuk 45 perc időtartamban. Árak: A Pápai Vízmű oktatótermében lebonyolítva 600 Ft / fő, az iskolában, helyben lebonyolítva 700 Ft / fő. Nem pápai helyszínek esetén az árak az utazási költséget nem tartalmazzák.

 

Fényképeink

Statisztika

Tagok : 1203
Tartalom : 45
Webcímek : 7
Tartalom találatai : 113884